Angående parkering på tomt

Vi har uppmärksammat diskussionen som förekommit på sociala medier angående att parkera på sin framsida för att ladda sin elbil. Detta är inte något som styrelsen råder över utan det är Svedala kommun. I deras planering av området finns vissa bestämmelser för hur fastighetsägare får nyttja sin tomt. Vi har fått information om att det kan vara prickad mark på våra framsidor vilket innebär att man inte får parkera där.

För att vara på säkra sidan råder vi er medlemmar att kontakta kommunen för att få klarhet i vad som gäller på er tomt så ni undviker att behöva montera ned era investeringar och eventuellt få böter.

Styrelsen hörsammar också efterfrågan på laddstolpar i området och ber om tålamod då vi just nu har ett stort pågående projekt gällande vårt avloppsnät. Installation av laddstolpar är inte en lätt uppgift då vi behöver säkra elleveransen in från EONs elnät vilket är en större kostnad samt hitta en lösning för elkonsumtionen. Vi ser fram emot att diskutera en sådan lösning när parkeringen ska renoveras/göras om.

Med vänlig hälsning

Styrelsen